Despre Agenda Rutieră: Calendarul evenimentelor de siguranță rutieră

Agenda Rutieră este un proiect derulat în parteneriat de către Consiliul Interministerial pentru Siguranță Rutieră și Fundația Dori Slosberg România, reprezentând o platformă interactivă de comunicare și promovare a activităților educaționale din domeniul siguranței rutiere. Site-ul este structurat pe două componente:

  • Un calendar interactiv destinat tuturor instituțiilor și organizațiilor care dezvoltă și implementează proiecte și activități de educație și prevenție rutieră
  • O componentă statică, unde se găsesc resurse și materiale informative despre siguranța rutieră la nivel național și internațional.

Proiectul a fost dezvoltat pentru a facilita și structura munca tuturor actorilor implicați în procesul de educație și prevenție rutieră, în vederea atingerii obiectivului asumat de către țara noastră, de a reduce numărul accidentelor grave de mașină cu 50% până în anul 2020.

Despre parteneri:

CISR - Consiliul Interministerial pentru Siguranţă Rutieră

Consiliul Interministerial pentru Siguranţă Rutieră este organul consultativ al Guvernului, fără personalitate juridică, care asigură concepţia de ansamblu şi coordonarea pe plan naţional, pe baza strategiei naţionale de siguranţă rutieră şi a programului naţional de acţiuni prioritare pentru implementarea strategiei, a activităţilor privind îmbunătăţirea siguranţei rutiere, desfăşurate de organele de specialitate ale administraţiei publice şi de alte instituţii şi organizaţii cu atribuţii în aceste domenii, şi evaluarea politicilor publice privind siguranţa rutieră, care funcţionează în baza Hotărârii Guvernului nr. 437/1995 privind înfiinţarea Consiliului Interministerial pentru Siguranţa Rutieră, act normativ modificat prin Hotărârea Guvernului nr. 901 din 20 august 2008.

 

Fundația Dori Slosberg România

Fundația Dori Slosberg USA și-a început activitatea în 2004 în Florida, în memoria lui Dori Slosberg, care și-a pierdut în mod tragic viața în 1996 într-un accident de mașină. În anul 2011, fundația a decis extinderea activităților în Europa de Est, o zonă cu un risc crescut în domeniul siguranței rutiere, deschizând primul birou național la București. În prezent Asociația Dori Slosberg, înființată în luna ianuarie 2012, asigură platforma juridică de funcționare a organizației în România. Mai multe detalii despre organizație și activitățile derulate pe plan național pot fi găsite accesând site-ul: www.dorislosberg.ro

Suntem pe Facebook